×

Çanta İçin Ambalaj Seçimine Geldiğinde, Bizlerin Sorması Gereken Bazı Sorular

Ambalaj poşetleri söz konusu olduğunda, kendimize sormamız gereken bazı sorular var.

Hangi Çanta maliyeti ne kadar düşüktür: Farklı malzeme türleri farklı maliyetlere sahiptir. Hangi çantaların daha iyi performans göstereceği: tutma için güçlü, şekli koruyan veya üzerine baskı yapmak için daha iyi. (Çanta Performansı)Hangi çantalar çevre dostu? Bir şans varsa, herkes daha iyi çevresel performans için çanta seçecektir. (Çevresel faktörler)ambalaj poşetleri nasıl seçilir.

Cevaplar, sadece özel paketleme ihtiyaçlarımız için doğru paketleme torbalarını seçmemize yardımcı olacaktır. 

Nasıl karar verirsin? Bizim düşüncemize göre, yukarıdaki üç soruya verilen cevapların ikisinin veya hepsinin bir birleşimidir.

Üç faktörü birer birer ayıralım ve umarım bu iyi bir karar vermenize yardımcı olacaktır.

ÇANTA MALİYETİ

Maliyetler, torbaların boyutlarına (malzemenin kalınlığı dahil), tutamaç tipine ve özellikle de torbanın yapıldığı malzeme tipine göre büyük ölçüde değişir. İhtiyacınız olan belirli bir çanta tipi için fiyatı kontrol etmeniz gerekecektir.

Genel olarak konuşursak, bu en düşükten en yükseğe olan malzemeye dayalı fiyat emridir:

Plastik poşetlerKağıt torbalarDokumasız Polipropilen TorbalarPatiska ÇantalarTorba Performansı

1. Kullanılan torbanın fiziksel bütünlüğü çok önemlidir. Özellikle, kırılacak, yırtılacak ya da uzayacak bir çanta istemezsiniz.

Hem kağıt torbalar hem de plastik torbalar güçlüdür. Plastik tekli poşetler (süpermarkette yaygın olarak bulunan plastik poşetler HDPE'den üretilmiştir) en güçlülerden biridir. Pek çok plastik torba, özellikle perakende ortamlarında, LDPE'den (Düşük Yoğunluklu Polietilen) yapılır ve deneyimlerimize göre insanlar bu torbaların gücünü abartırlar. Bu, streç veya yırtılmış torbalarla sonuçlanabilir.

Mevcut en güçlü poşetlere ihtiyaç duyulduğunda, Dokuma Polipropilen Torbalardan başka yere bakmayın.

2. Her iki tür torba üzerine de baskı yapıldığında, her ikisi de etkili bir şekilde basılabilir. Önemli bir husus, gerekli poşetlerin hacmidir. En yaygın poşetler için minimum üretim sayısı yaklaşık 10.000 poşettir. Bununla birlikte, şimdi dokunmamış çantaların asgari 1500 torba ile basılması da mümkündür.

Kağıt Torbalar ve Plastik Torbalar tartışmasını çevreleyen çevresel faktörlere bakalım:

KAĞIT TORBALAR

Artıları: Biyo-bozunurGeri dönüştürülebilir (özellikle kompostlama için iyidir)Kağıt poşetler genellikle daha fazla hacme sahiptir

Eksileri: Ağaç kesmeyi içerirÜretim ve geri dönüşüm birçok kimyasal madde kullanımını içerirÜretmek için çok enerji yoğun

PLASTİK ÇANTA

Artıları: Üretmek için kağıttan daha az enerji gerektirirPlastik poşet kullanımı, kağıt poşet kullanımından daha az emisyon oluştururNeme dayanıklıdır, torbalara ve ürüne daha az zarar verir.

Eksileri: Yenilenemeyen bir kaynak olan petrolden yapılmıştırPlastisiteyi kaybetmeden önce yalnızca sınırlı sayıda geri dönüştürülebilirPlastik torbaların çoğu, kırılmaya ve onlarca su yolunu kirletmeye ve vahşi yaşamı tehlikeye sokmaya yetecek kadar uzun yıllar sürerKağıt poşetlerin plastik poşetlere göre daha iyi bir çevresel seçenek olduğunu kategorik olarak söylemek oldukça imkansızdır. Dikkate alınması gereken birçok faktör var ve karmaşık. (HDPE - LDPE - Dokuma PP)

SONUÇ ALIŞVERİŞ ÇANTASI - Çok kullanımlık Bez Çanta

Her ikisi de tüketici tarafından defalarca tekrar kullanılabilen, büyük bir pozitif olan çantalardır. Bu, bu çantalara bastırdığınız her markalamanın tekrar tekrar görülmesi avantajına sahiptir - tekrar tekrar mükemmel pozlama!

Ayrıca, gerçekten daha iyi bir çevre dostu seçim olan bir şey arıyorsanız, dokunmamış polipropilen torbalar gibi yeniden kullanılabilir torbaları düşünün.

30 Temmuz 2019